Kystfiskeri

Flere muligheder

KYSTFISKERI PÅ NORDDJURS

Med udgangspunkt fra Fjellerup Strands Camping har man adgang til noget af Danmarks bedste fiskeri, hvad enten man er til en hyggestund efter ”flade” eller mere er til kystfiskeri efter havørred.

Hvis du ønsker at gå i dybden med læsningen, så er her tre gode fiskeguides: Havørredfiskeri ved kysten, Hornfisk sæson og Fang fladfisk.

Norddjursland ligger midt mellem Gudenåens udmunding i Randers Fjord og Kolindsund kanalerne i Grenå, hvor tusind vis af havørred og laks hvert år trækker forbi.

Bestil fisketegn her.

FJELLERUP REV

Lige neden for camping pladsen ligger det legendariske Fjellerup Rev. Det lave vand i dette område varmes hurtigt op af forårs solen, og så kommer havørreden ind og fråser i de første spæde fødeemner som tobis og rejer, der myldre frem.

Fiskeriet efter havørred topper i april og maj. Ligeledes trækker hornfisken ind i de danske farvande i april frem til juli, hvor det ofte vrimler med dem.

Fiskeriet efter skrubber er super godt lige ud for Fjellerup Strand Camping. Anker op 100-300 m. fra land og du skaffer dig hurtigt et måltid fladfisk.

HAVØRRED

Sandormene kan graves eller pumpes mellem revlerne ved lavvande.

Længere hen på sommeren er det de dybere kyster som Gjerrild, Karlby og Sangstrup Klinter, der trækker.

Her er det specielt de lyse sommer nætter som kan give fantastiske havørred fangster.

Husk havørreden har et mindstemål på 40 cm, før de må hjemtages.

Hvis fiskelykken skulle stå dig bi, fryser og opbevare vi naturligvis din fangst.