Aktiviteter ved stranden

Aktiviteter ved Fjellerup Strand

Strand

På toppen af Djursland lige ud mod havet giver den børnevenlige strand lige nedenfor Fjellerup Strands Camping rig mulighed for masser af aktiviteter for legebørn og vandhunde i alle aldre. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan nyde sandet mellem tæerne, når du slapper af og nyder solen. Mens du nyder solen og stranden, så kan børnene bygge fantasifulde sandslotte eller lege i vandkanten.

Er du en vandhund, som har det bedst med at boltre sig i vandet, så tag en svømmetur langs kysten, eller tag dit snorkeludstyr med, og udforsk livet på havbunden. Den børnevenlige strand indbyder også til boldspil i vandet.

Børnevenlige strande
SUP board leje

SUP Board

Hvis du har lyst til at være aktiv på vandet, så kan du udforske kysten fra et stand up paddle board, hvor du kan opleve en fantastisk ro få minutter fra land. Ved aftenstid er det en rigtig smuk oplevelse at sejle og opleve den smukke solnedgang ved Fjellerup Strand.

Medbringer du ikke dit eget SUP board, så er der mulighed for at leje et i receptionen på campingpladsen. Husk altid at færden i og på havet skal ske med respekt for din egen sikkerhed, og bruger I SUP boards, så husk, at det er lovpligtigt at bære rednings- eller svømmevest.

Blå flag

Med stranden som vores nabo, er vi glade for, at Friluftsrådet har tildelt Fjellerup Strand det Blå Flag, hvilket giver dig en sikkerhed for vandkvalitet, sikkerhed, service og miljøinformation. På Fjellerup Strand har Kyst- og Fjordcentret oprettet en Blå flag station, der gennem sommeren sørger for aktiviteter, både for unge såvel som voksne.

Stationen er ifølge vores gæster et besøg værd, da børn og børnebørn glemmer den digitale verden for en stund. Med Rejenet undersøges havbunden, og der er mulighed for at lære om havets fisk på nært hold, hvor man kan se og røre nogle af havets fisk sammen med Blå Flags medarbejdere.

Blå Flag strand
Kystfiskeri på Djursland

Kystfiskeri på Norddjurs

Med udgangspunkt fra Fjellerup Strands Camping har man adgang til noget af Danmarks bedste fiskeri, hvad enten man er til en hyggestund efter ”flade” eller mere er til kystfiskeri efter havørred.

Hvis du ønsker at gå i dybden med læsningen, så er her tre gode fiskeguides: Havørredfiskeri ved kysten, Hornfisk sæson og Fang fladfisk.

Norddjursland ligger midt mellem Gudenåens udmunding i Randers Fjord og Kolindsund kanalerne i Grenaa, hvor tusindvis af havørreder og laks hvert år trækker forbi.

Bestil fisketegn her.

Fjellerup rev

Lige neden for campingpladsen ligger det legendariske Fjellerup Rev. Det lave vand i dette område varmes hurtigt op af forårssolen, og så kommer havørreden ind og fråser i de første spæde fødeemner som tobis og rejer, der myldrer frem.

Fiskeriet efter havørred topper i april og maj. Ligeledes trækker hornfisken ind i de danske farvande i april frem til juli, hvor det ofte vrimler med dem.

Fiskeriet efter skrubber er super godt lige ud for Fjellerup Strands Camping. Anker op 100-300 m. fra land og du skaffer dig hurtigt et måltid fladfisk.

Fjellerup rev - Revet ved fjellerup
Havørreder ved Fjellerup Strand

Havørred

Sandormene kan graves eller pumpes mellem revlerne ved lavvande.

Længere hen på sommeren er det de dybere kyster som Gjerrild, Karlby og Sangstrup Klinter, der trækker.

Her er det specielt de lyse sommernætter, som kan give fantastiske havørred fangster.

Husk at havørreden har et mindstemål på 40 cm., før de må hjemtages.

Hvis fiskelykken skulle stå dig bi, har du mulighed for at bruge rensepladsen på campingpladsen, og vi tilbyder naturligvis at fryse og opbevare din fangst.