Historie

Fjellerup Strands Camping bliver til

Begyndelsen på Fjellerup Strands Camping finder sted så langt tilbage som i 1930érne, hvor de første sommerhuse begyndte at skyde op langs kysten og hvor store dele af kyststrækningen på den måde blev privatiseret.

Dette fik fremsynede folk i Fjellerup til at råbe vagt i gevær, idet de forudså, at, hvis arealerne langs kysten fortsat blev solgt som sommerhusgrunde, så ville adgangen til stranden til sidst blive lukket for alle andre end sommerhusejerne.

Derfor besluttede bestyrelsen for Fjellerup Sparekasse i midten af 1930’erne at opkøbe de godt 5ha. jord, hvor campingpladsen nu ligger. Jorden blev købt af forskellige lodsejere, der dog i forbindelse med handelen forbeholdt sig ret til forsat at drive jagt på området.

Folk fra Fjellerup og nabobyerne kom sommersøndage cyklende og kørende til stranden og slog sig ned på arealerne med deres madkurve og mens forældrene hvilede sig i græsset, tumlede børnene sig i vandet.

Igennem tiden

Der er sket meget siden da, i 1975 tog pladsens ejerskab sin nuværende form, hvor Fjellerup Sparekasse på grund af ny lovgivning flyttede ejerskabet af pladsen over i en erhvervsdrivende fond, med en fondsbestyrelse bestående af lokale, som den øverste myndighed.

Pladsen er siden da løbende udbygget med inddeling i regulære pladser, efterfølgende er servicebygninger, reception, kiosk,  hytter og en aktivitetshal kommet til. Så der er i dag rig mulighed for at nyde et ophold på Fjellerup Strands Camping, med gode faciliteter. Senest er der investeret i 2 glampingtelte, hvilket er en af de nye trends indenfor camping.

I dag

Helle og Peter har siden 2019 været pladsens værtspar.

Værtsparret har i samarbejde med bestyrelsen det mål, at pladsen skal være en attraktiv plads for campisterne, og være et godt sted at komme for både børnefamilier og seniorer, der sætter hygge i højsæde, og som gerne vil ud og nyde den dejlige og børnevenlige strand og områdets dejlige natur.